Telefon: 041 349 812 Lokacija (klikni)
Pon 10:00 – 12:00 Sre 15:00 – 17:00
podajrokopisarna@gmail.com

Dogodek, ki je bil organiziran v okviru projekta Podaj roko, je bil 12.aprila ob 17. uri v mansardnem prostoru naše Občine. Poimenovali smo ga »odklop« za svojce. Zakaj odklop? Srčnim, dobrim osebam, ki jim je dano, da so zdrave in so se odločile skrbeti za družinskega člana smo želeli podariti drugačen, vesel dan. Na dogodek smo povabili tudi prostovoljce, saj vsi cenimo njihovo nepogrešljivo vlogo za graditev naše solidarne, sočutne skupnosti.
V mansardi sta nas pričakala direktorica in župan Občine. V sproščenem pogovoru smo se družili ob jagodah, piškotih in tudi nazdravili. Spoznavali smo se med seboj, si zaupali težave, izkušnje o vsakdanji skrbi za svojega dragega in delili razmišljanja, kaj je bolje za onemoglega človeka; ali namestitev v domu za starejše ali oskrba na domu.

Povabili smo komičarko Martino Ipša, ki je soustvarjala sceno stand up komedije in je po mnenju mnogih kritikov najboljša stand up komičarka v Sloveniji. Martina se rada pošali na svoj račun, na svoje kilograme in pravi, da za moške ženska ni nikoli predebela, lahko ima le premajhne »prsi«. Pošalila se je tudi na račun svoje mame: »Martina, v naši bolnici te ne vzamejo, če nimaš čistih spodnjic, najprej to preverijo«. Zato se je Martina naučila in vedno nosi v torbici čiste »gate« s seboj, kot pravi sama v svojem šaljivem jeziku. Ali kaj se zgodi, če teče predebela ženska po plaži, tudi enodelne kopalke nič ne pomagajo. In tako naprej. Nasmejali smo se in se dobre volje poslovili.

Tudi Martina se strinja, da je sive dni modro obarvati s humorjem in zaželela nam je veliko smeha za vse.

Z njo se bomo lahko še enkrat odklopili, se zabavali in to 1. 6. 2022 ob 18. uri v mansardnem prostoru Občine Log – Dragomer. Že sedaj prisrčno vabljeni vsi, ki ste željni smeha in dobre volje.

Drage, spoštovane družinske oskrbovalke in oskrbovalci, hvala za vaše delo, za ves vaš trud, odrekanja. Ne pozabite nase, le v dobri kondiciji, tako telesni kot duševni boste kos svoji nadvse naporni, vendar tako človekoljubni nalogi, skrbi za sočloveka. Mi, ki delamo na projektu Podaj roko, pa vam iz vsega srca poklanjamo en sam, malo drugačen dan, da se za trenutek odklopite od vsakdanjih skrbi.

Skupina Podaj roko

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja