Telefon: 041 349 812 Lokacija (klikni)
Pon 10:00 – 12:00 Sre 15:00 – 17:00
podajrokopisarna@gmail.com

Postani prostovoljec

Postani prostovoljec

POSTANI PROSTVOLJEC ZA KAKOVOSTNO STARANJE 

Nihče si ne more narediti lepega življenja čisto sam, brez pomoči drugih. Še v najboljših srednjih letih ne, kaj šele v otroštvu ali na starost! Najboljša naložba v življenju je medsebojna pomoč ter urejeni medčloveški odnosi in zanje se nam splača potruditi. V tradicionalni družbi so bile mlada, srednja in tretja generacija med seboj tesno povezane v družini in soseski. V današnjih življenjskih razmerah so mlajši in starejši med seboj oddaljeni, da se skoraj ne poznajo, veča se tako prepad med generacijami kot znotraj generacij. Osamljenost je žal kruta realnost mnogih posameznikov.

Kot prostovoljci lahko starejšim občanom pomagate pri manjših opravilih; se družabniško srečujete s starim človekom ali pa, da ustanovite majhno skupino starejših krajanov, s katerimi se dobivate enkrat tedensko.

Zakaj se prostovoljci odločajo in vztrajajo pri tem delu?

  • Zaradi zadoščenja, da naredijo svet malo lepši za stare ljudi v svojem kraju, 
  • Zato ker pri prostovoljskem delu pridobijo veliko za svojo osebno rast,
  • Številni prostovoljci povedo, da s to eno uro na teden veliko več pridobijo, kakor dajo. 

Aktivni prostovoljec drugim daje in sam prejema ter se ob tem osebnostno bogati. Razmislite. Prostovoljec je človek, ki se vpraša: “Kdo bo to naredil, če ne bom jaz?! Kdaj, če ne zdaj?”

Usposabljanje za prostovoljce poteka v učni skupini okrog 20 prostovoljcev. Pričetek novih usposabljanj v Log-Dragomerju bo v jeseni 2022. Učna metoda je praktično socialno učenje iz prakse za prakso. Usposabljanje je za prostovoljce brezplačno.

Za prostovoljstvo se lahko prijavite ali izrazite zanimanje preko elektronskega obrazca tako da kliknete Želim postati prostovoljec, lahko pa nas tudi kontaktirate.

Odpiralni čas pisarne je v ponedeljek med 10. in 12. uro in v sredo med 15. in 17. uro. Pridete lahko brez najave, na voljo pa smo vam tudi na spodnjem telefonu in elektronski pošti.


    S pošiljanjem ponudbe dovoljujem, da se navedeni osebni podatki uporabljajo pri povezovanju s prosilci in vodenju interne statistike.

    Prostovoljstvo je osnovna oblika zavestne osebne solidarnosti v današnjih družbenih razmerah. Solidarnost pa je temeljni socialni imunski vzgib, ki je pogoj za osebno in družbeno preživetje.

    E. Levinas